Een Gietvloer van Floor Better & Best®: kwalitatief én milieuvriendelijk

Gietvloeren worden meer en meer toegepast in zowel industriële als residentiële woningen en publieke ruimtes zoals kantoren en winkelcentra.

Een professioneel geplaatste gietvloer heeft een naadloos, strak uitzicht en oogt prachtig in moderne woningen. U kan kiezen uit een uitgebreid kleurengamma en door de diverse eigenschappen kan u de meest geschikte gietvloer kiezen in functie van de toepassing.

Gietvloeren zijn heel robuust en doorstaan zonder moeite een zeer intensief gebruik. Nochtans moet u bij de keuze rekening houden welk soort gietvloer u wil gaan gebruiken.

Soorten gietvloeren

Er bestaan verschillende soorten gietvloeren. Wij werken uitsluitend met kunstharsgietvloeren. Deze zijn naadloos en zelfnivellerend waardoor uw gietvloer er steeds perfect uitziet. In functie van de vereisten en de toepassing werken we meestal met ofwel een epoxy- of met een polyurethaan gietvloer. De vereisten voor een gietvloer kunnen zeer uiteenlopend zijn:

 • Wordt er vloerverwarming gebruikt?
 • Moet de vloer scheuroverbruggend zijn?
 • Met de vloer krasbestendig zijn?
 • Hoe intensief moet de vloer gebruikt worden? In een magazijn of werkplaats? In een privéwoning? In een winkel of kantoor?
 • Moet de vloer eenvoudig kunnen gereinigd worden?
 • Hoe kleurvast moet de gietvloer zijn?

Epoxy gietvloer (EP)

In sommige gevallen volstaat een epoxyvloer. Nochtans moet met een aantal elementen rekening gehouden worden. Epoxy gietvloeren bevatten hars met veel zand wat ze heel hard en broos maakt, maar daardoor ook minder slijtvast en krasbestendig. Een epoxy gietvloer moet u zeker niet naadloos gaan toepassen bij vloerverwarming. Een epoxy gietvloer is immers niet elastisch en niet scheuroverbruggend. Zo ook is de epoxy gietvloer niet kleurvast en verkleurt hij uit zichzelf en onder invloed van UVA stralen.

Polyurethaan gietvloer (PU)

De meeste vloeren die wij plaatsen in publieke verblijfsruimten zijn naadloze polyurethaan gietvloeren. Deze hebben behoorlijk wat voordelen in vergelijking met epoxy gietvloeren. Ze zijn scheuroverbruggend en geschikt om in combinatie met vloerverwarming te gebruiken. Ook polyurethaan gietvloeren zijn heel slijtvast maar bovendien zijn ze ook zeer krasbestendig en ze verkleuren niet. De hardheid van polyurethaan gietvloeren kan zo ook ingesteld worden om het loopcomfort en de geluidsdemping te verbeteren. Ze zijn eenvoudig te reinigen met normale reinigingsmethoden.

Wilt u na verloop van tijd uw vloer toch opfrissen of renoveren, dan volstaat licht opschuren en het aanbrengen van een nieuwe topcoating.

Ecologisch en milieuvriendelijk

Wij kiezen steevast voor ecologische materialen. De meeste epoxy’s hebben de reputatie om zeer irriterend te zijn bij het plaatsen en tijdens de uitharding. Polyurethaan harsen scoren hierin véél beter zodat naar ieders wens de juiste 100 % ecologische gietvloer kan aangeboden worden die aan uw verwachtingen zal voldoen. Onze gietvloeren kunnen ook anti-bacterieel ingesteld worden. Door gebruik te maken van ecologische materialen kunnen wij u een aantal sluitende garanties bieden:

 • De producten worden jaarlijks gekeurd op emissienormen. Ze worden steeds naar de meest recente normen bijgesteld, gekeurd conform de Eurofins “Indoor Air Comfort” met de “Gold” product certificering.
 • Ze worden aangemaakt in Europa conform de DIN- en ISO 9001-norm.
 • Al onze epoxy- en polyurethaanharsen beschikken over een CE-label.
 • Ze voldoen tevens aan de VOC- normalisatie met DIBt- toelating voor woon- en publieke verblijfsruimten.
 • Al onze medewerkers beschikken over een VCA-certificaat.

Dit resulteert in gietvloeren die naar perfectie geplaatst worden en die zowel bij het plaatsen als bij het gebruik achteraf geen schadelijke stoffen afgeven en geen allergieën veroorzaken.

Onze gietvloeren zijn de meest ecologische in hun soort

 • volledig zonder chloor, weekmakers of oplosmiddelen
 • geurloos
 • zo goed als emissiearm aangemaakt

Kortom, al onze gietvloeren zijn uiterst veilig voor de omgeving en voor de gebruikers.

Plaatsen van de gietvloer

Bij de plaatsing van gietvloeren zorgen wij voor een professionele aanpak waarbij ook netheid voorop staat. Alle producten worden op voorhand aangemaakt en aangeleverd onder vorm van 2- componenten verpakkingen. Enkel de verharder moet op de werf aan het hars toegevoegd worden. Zo voorkomen we dat er fouten in de dosering gebeuren die de kwaliteit van de gietvloer aanzienlijk kan verslechteren. Ook kleurverschillen in de massa worden op die manier uitgesloten. Zo wordt er ook steeds gewerkt naar de fabrieksspecificaties teneinde sluitende garanties te kunnen geven.

Onze plaatsingsteams zijn in huis opgeleid en beschikken over een hoge werkethiek en over de juiste kennis en vakmanschap met oog voor een perfecte afwerking. Het eindresultaat is dan ook decoratief, onberispelijk en van hoge kwaliteit.

Hoge kwaliteit gietvloeren

Wij stellen niet alleen hoge eisen aan het ecologisch aspect van de gietvloer maar ook aan de kwaliteit van het product zelf. Wij gaan samen met de klant zorgvuldig na waar de gietvloer wordt gebruikt en aan welke eisen deze moet voldoen. In functie daarvan bepalen wij welk soort gietvloer voor die specifieke toepassing geschikt is. Door op die manier te werken komen wij noch de klant achteraf voor verrassingen te staan en doorstaan onze gietvloeren de tijd zonder problemen en zonder scheuren, verkleuring, krassen of slijtage.

Had u graag een afspraak om samen uw project met ons door te nemen en een snelle prijsberekening te maken? Vul dan hieronder uw gegevens in en wij contacteren u zo snel mogelijk. Of bel ons op het nummer 015 44 32 20.